Drugsschip zinkt deels tijdens ontmanteling in Moerdijk

11 mei 2019 08:26
Bron: Politie.nl

Tijdens het onderzoek en de ontmanteling is het vrachtschip in de dorpshaven van Moerdijk vannacht deels gezonken. Vermoedelijk is de boot gesaboteerd. De situatie is ondertussen onder controle. Zaterdag wordt de operatie voortgezet.

Rond 00.30 uur begon het schip water te maken. Het water stroomde in hoog tempo naar binnen. De medewerkers van de diverse hulpdiensten moesten hun werkzaamheden staken en de boot verlaten. Uit onderzoek bleek dat er een soort boobytrap in werking was gesteld. Een pomp was vermoedelijk op afstand in werking gesteld, waardoor de boot zou kunnen zinken.

Controle

Er werd door diverse partijen overleg gevoerd om te voorkomen dat de boot zou zinken en brandstof en chemicaliën in het water zouden komen. Door Rijkswaterstaat werd een soort scherm om het schip gelegd om verspreiding te voorkomen. Toen de pomp plotseling stopte, kregen de hulpdiensten de situatie weer onder controle en was het gevaar voor zinken en vervuiling geweken. Zaterdagmorgen wordt de operatie voortgezet.