Nuenen - Vrouw aangehouden na ontdekking hennepkwekerij in woning

5 mei 2016 15:14
Bron: Politie.nl

De politie stuitte woensdagmiddag 4 mei in een woning in Nuenen op een hennepkwekerij. De bewoonster werd aangehouden.

In een woning aan de Voirt in Nuenen ontdekten agenten woensdagmiddag 4 mei een hennepkwekerij met ruim 190 planten. In het pand werd fraude met de elektriciteit geconstateerd. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De bewoonster van het pand werd aangehouden. Zij mocht na verhoor op het politiebureau weer naar huis. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt dat doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.
Risico's en schade
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.
Vermenging onder- en bovenwereld
Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk. Dergelijke criminele organisaties schuwen geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. De aanpak van de georganiseerde hennepteelt is een landelijke prioriteit voor de politie. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken. Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan hennepteelt samen met de politie een halt toe te roepen.
Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!
De hulp van burgers is echter eveneens van groot belang. Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Lees meer over illegale hennepteelt op politie.nl

Noord-Brabant Brabant-Zuidoost Nuenen

  • 90ae3a979711f40cf809d3a0489fad78