Oisterwijk - Drie aanhoudingen na diefstal tas

13 oktober 2018 13:25
Bron: Politie.nl

De politie heeft zaterdag 13 oktober 2018 omstreeks 01.45 uur op de Gemullehoekenweg drie mannen (22, 23 en 37jaar) aangehouden die verdacht worden van de diefstal van een tas vanaf een terras aan de Lind.

Zeeland-West-Brabant
Een 30-jarige Tilburger deed aangifte. Hij vertelde dat hij vrijdagavond op een terras zat van een horecazaak aan de Lind in Oisterwijk. Hij legde zijn tas onder een barkruk. Daarin zat onder meer zijn portemonnee en huissleutels. Hij werd rond 01.00 uur door vrienden erop geattendeerd dat zijn tas werd gestolen. Hij rende achter de drie daders aan. Hij zag dat één van hen op de Voorste Storm in een auto stapte. Hij is nog voor het voertuig gaan staan. De auto reed weg en raakte hem aan de voorzijde waardoor hij op de grond viel.  De andere twee daders waren inmiddels spoorloos
Onderzoek
Agenten stelden direct een onderzoek in de omgeving in. Zij zagen op de Gemullehoekenweg in Oisterwijk ter hoogte van De Weijenbergh twee mannen lopen die voldeden aan het signalement. Zij hielden het duo staande en zagen toen nog een man aankomen. Ook deze persoon werd aangesproken.  Na vergelijking met camerabeelden werd het drietal als verdachte aangehouden. Naast de plek van staande houding werd in het gras de portemonnee van aangever aangetroffen.