Oisterwijk - Illegaal vuurwerk in beslag genomen

22 oktober 2018 11:14
Bron: Politie.nl

In samenwerking tussen het milieuteam van het District Hart van Brabant en het team Groene Beemden is er zaterdag al 15 kg illegaal vuurwerk in beslag genomen. Twee woningen in Oisterwijk werden bezocht.

Zeeland-West-Brabant
Er waren bij het team de laatste tijd al verschillende meldingen binnengekomen van overlast van het afsteken van zwaar vuurwerk. Vooral in de avonduren. Tegelijkertijd waren er ook tips binnen gekomen waar het vuurwerk mogelijk vandaan kwam. Die tips zijn zaterdag nagetrokken en bleken juist te zijn. Bij twee woningen in Oisterwijk werden respectievelijk 2 en 13 kg illegaal vuurwerk aangetroffen. De twee verdachten, waarvan er één minderjarig was, zijn verhoord.
Strafbaar en gevaarlijk
Illegaal vuurwerk is strafbaar. De politie treedt hard op tegen gebruikers van illegaal vuurwerk, omdat dit vuurwerk levensgevaarlijk is en overlast en forse schade veroorzaakt. De politie reageert snel op meldingen van burgers over transport, handel, opslag en gebruik van illegaal vuurwerk en op meldingen over misbruik van legaal vuurwerk. Melden heeft altijd zin via:
- via de banner onder dit bericht of
- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden
- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)
- anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M