Oisterwijk - Gestolen auto woningoverval zwaar beschadigd aangetroffen

16 januari 2019 10:18
Bron: Politie.nl

Bij een woningoverval aan de Baden Powellaan is afgelopen nacht een auto gestolen. Twee daders met een mes drongen de woning binnen en eisten de sleutels van de Volkswagen Polo van de bewoners op. Het voertuig werd enkele uren later zwaar beschadigd tegen een verkeerslicht in Oisterwijk terug gevonden. De vermoedelijke bijrijder, een 25-jarige Tilburger, werd daar ter plaatse aangehouden. De bestuurder is nog voortvluchtig. Vermoedelijk is er sprake van een conflict en zijn de daders bekenden van de bewoners.

Zeeland-West-Brabant
Twee mannen met bedekte gezichten zijn afgelopen nacht rond 00.20 uur een woning aan de Baden Powellaan binnengedrongen. Ze belden aan en vernielden een ruit van de voordeur. Een van de indringers had een steekvoorwerp in zijn handen. De bewoners moesten de sleutel van hun auto afgeven waarna de overvallers  daarmee wegreden.
Zwaar beschadigd
De gestolen auto werd omstreeks 03.00 uur op de Pannenschuurlaan in Oisterwijk zwaar beschadigd tegen een verkeerslicht aangetroffen. Een 25-jarige Tilburger, volgens een getuige was dat de bijrijder, zat gewond op de grond, hij werd meegenomen door de ambulance voor behandeling in het ziekenhuis. Na zijn ontslag werd hij ingesloten in het cellencomplex.  De bestuurder is nog voortvluchtig.  De auto moest worden getakeld.  De recherche stelt een nader onderzoek in naar het incident.