Breda, Rosmalen, Oosterhout, Eindhoven - Aankondiging Bureau Brabant 8 oktober 2018

3 oktober 2018 15:49
Bron: Politie.nl

Het opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedt maandag 8 oktober 2018 onder meer aandacht aan een ernstige mishandeling in Breda, zakkenrollerij in Rosmalen, een diefstal in Oosterhout en een beroving in Eindhoven.

Ernstige mishandeling tijdens stapavond in Breda
Een 27-jarige man was op 10 mei 2018 aan het stappen met vrienden en vriendinnen in Breda. Rond half twee ’s nachts liep hij op de Vismarktstraat. Hij sprak een meisje/jonge vrouw aan en kreeg ineens vanachter, totaal onverwacht, een enorme vuistslag tegen zijn hoofd. Hij viel hierop voorover op de grond en raakte zo’n vier minuten buiten bewustzijn.

Bejaarde dame slachtoffer van brutale zakkenrollers in Rosmalen
Een 81-jarige vrouw werd op woensdagochtend 6 juni tussen 09:00 en 09:30 uur in de Jumbo aan de Pastoor van Thiellaan in Rosmalen het slachtoffer van drie zakkenrollers. De vrouw heeft niets in de gaten als haar portemonnee wordt gestolen. Bij de kassa komt ze er pas achter. Ze is behoorlijk geschrokken en heeft er ook nu nog last van dat ze slachtoffer is geworden van deze brutale zakkenrollers.

Diefstal van zonnebrillen in Oosterhout
Bij een brillenwinkel op de Arendstraat werden dinsdag 14 augustus een aantal dure zonnebrillen gestolen. Een man en vrouw kwamen die dag de winkel binnen. Zij wisten het personeel af te leiden en namen, zonder te betalen, dure brillen mee de winkel uit. 

Beroving postbezorger
Een postbezorger werd donderdagochtend 15 maart het slachtoffer van een beroving op de Van Ennettenstraat. De dader dreigde met een mes en sloeg de bezorger op zijn hoofd. De dader vertrok met het postpakket onder zijn arm richting het Sint Amanduspad, dat uitkomt op de Sint Otgeruslaan. Een tweede beroving vond plaats op 22 augustus in de Jagerslaan, in dezelfde wijk. Dit keer lukte het de dader niet om het pakket mee te nemen en bleef het bij een poging.

Uitzending:
Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.