Oosterhout / Prinsenbeek - Hennepkwekerijen in Oosterhout en Prinsenbeek

24 augustus 2016 14:53
Bron: Politie.nl

De politie heeft dinsdag 23 augustus 2016 op drie locaties in Oosterhout en op één adres in Prinsenbeek hennep geruimd. Er werden drie aanhoudingen verricht.

Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost
Oosterhout
In een pand aan de Lochtenburg was sprake van een recent geoogste hennepkwekerij. Er stond 389 stekken klaar voor de volgende ronde. Er was sprake van stroomdiefstal. Er waren geen personen aanwezig. De huurder wordt ontboden. In een woning aan de Molengang stond een plantage met 56 hennepplanten. Een van de bewoners is als verdachte aangehouden en is in verzekering gesteld. In een tuin van een huis aan de Abdijstraat stonden 19 buitenplanten en acht stekjes. De hennepplanten werden geruimd en vernietigd. De bewoner was thuis en is direct als verdachte gehoord.

 

Prinsenbeek
In een woning aan het Vogelbos werd een wietkwekerij aangetroffen met 172 planten. Er was sprake van stroomdiefstal. Er werden twee personen aangehouden, één van deze verdachten is in verzekering gesteld. Er werd een auto in beslag genomen.

 
Prioriteit

Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),
anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,
via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999