oosterhout - Fransman rijdt in op motoragent

6 september 2016 11:51
Bron: Politie.nl

Een 18-jarige man uit Frankrijk is maandagmiddag 5 september gearresteerd. De man reed met hoge snelheid weg en probeerde hierbij op een motoragent in te rijden.

Zeeland-West-Brabant
De agent wilde de automobilist aan de kant zetten omdat hij gevaarlijk rijgedrag vertoonde. Hij reed met hoge snelheid en maakte diverse andere verkeersovertredingen. De motoragent ging achter hem aan en achtervolgde de auto vanaf de Burgemeester Holtroplaan, naar de Pascallaan richting de snelweg A27. Op de oprit naar de snelweg blokkeerde een vrachtwagen de weg en de bestuurder reed hard achteruit de oprit af waar de motoragent stond. De agent kon nog net op tijd van zijn motor af springen en in veiligheid komen.
 
Gestolen auto
De motoragent waarschuwde collega agenten en zij hebben de Fransman op de Spijtenburgstraat kunnen stoppen en aanhouden. Uit verder onderzoek bleek de verdachte in een gestolen auto met gestolen kentekenplaten te rijden. De motoragent deed aangifte van poging doodslag. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.