Ossendrecht - Gewapende overval in Ossendrecht

29 september 2016 13:04
Bron: Politie.nl

Omstreeks 21.10 uur woensdagavond werd een bedrijf aan het Putsmolentje in Ossendrecht door meerdere gewapende mannen overvallen.

De eigenaar van het bedrijf was aanwezig in het pand, samen met een bekende van hem, toen meerdere mannen het bedrijf binnen wilden dringen en de twee bedreigden met een of meerdere vuurwapens. Vermoedelijk is er ook geschoten tijdens de overval. De overvallers hebben niets buitgemaakt en zijn weggejaagd door de eigenaar van het bedrijf. De vriend van de man raakte licht gewond toen hij door een van de daders geslagen werd.
 

Door de politie is direct een onderzoek gestart. Agenten zijn naar het Putsmolentje in Ossendrecht gereden om een aangifte en getuigenverklaringen op te nemen. Andere agenten zijn op zoek gegaan naar de overvallers die, vermoedelijk, met meerdere auto’s waren weggereden. Een getuige noemde een deel van het kenteken van een van de vluchtauto’s. Een motoragent zag de betreffende auto rijden op de A4. Op de Rooseveltlaan in Bergen op Zoom kreeg de auto een stopteken. Inmiddels waren meerdere agenten ter plaatse gekomen. Omdat er sprake was van gewapende verdachten zijn de twee inzittenden uit de auto gepraat door toepassing van de ‘gevaarlijke verdachten procedure’. In de auto zaten twee mannen die voldeden aan het opgegeven signalement. Zij zijn aangehouden en overgebracht naar het politiecellencomplex in Breda. De ene verdachte is 38 jaar oud en heeft geen vaste woon- of verblijfplaats, de andere verdachte is 36 jaar oud en komt uit Rotterdam. Vandaag, donderdag, worden de twee aangehouden verdachten gehoord over hun aandeel in de zaak. 
De agenten die momenteel druk met de zaak bezig zijn, zijn nog op zoek naar getuigen. Het zou namelijk kunnen dat de daders voor de overval al eerder in Ossendrecht zijn geweest. Hebt u onlangs een verdachte situatie waargenomen in Ossendrecht die mogelijk verband kan houden met de gepleegde overval, dan wordt u verzocht uw informatie met de politie te delen.
 

Ook is de politie nog op zoek naar een tweede vluchtauto. Dit betreft een kleiner model personenauto van een onbekend merk in de kleur zilvergrijs. Wellicht hebt u deze auto woensdagavond of op een eerder moment gezien in combinatie met de onderstaande omschrijving van de overvallers.  

Er is een summier signalement bekend van de overvallers. Het betroffen mannen met een donkere huidskleur in de leeftijd van 25 tot 35 jaar. Ze waren tussen de 1.70 en 1.90 meter lang en hadden een tenger postuur. Ze droegen donkere broeken en een halflange donkergekleurde jas. Wanneer dit signalement u bekend voorkomt, wellicht in combinatie met de zilvergrijze personenauto, dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. U kunt zich ook melden via What’s App (06-12207006). Ook als u andere informatie hebt die mogelijk van belang kan zijn voor het onderzoek wordt u verzocht zich te melden.