Oudenbosch / Loenhout - Verdachte (36) aangehouden voor ernstig geweldsmisdrijf Oudenbosch

10 april 2019 10:45
Bron: Politie.nl

De Belgische politie heeft dinsdag 9 april 2019 in Loenhout op verzoek van de Officier van Justitie in Breda een 36-jarige man aangehouden die verdacht wordt van het ernstige geweldsmisdrijf in Oudenbosch op 21 maart 2019, waarvan een jonge vrouw het slachtoffer werd. De politie kwam de verdachte op het spoor na een tip die binnenkwam bij Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) na de uitzendingen van Opsporing Verzocht en Bureau Brabant.

Zeeland-West-Brabant
Het slachtoffer was op donderdag 21 maart 2019 aan het begin van de middag alleen thuis toen er werd aangebeld door een man. Deze man wist zich met een truc naar binnen te praten. In de woning vond vervolgens het ernstige geweldsmisdrijf plaats. Uiteindelijk vertrok de dader waarna het slachtoffer via een buurtbewoner om 13.08 uur alarm sloeg. De politie startte direct met een uitgebreid onderzoek. Daarbij werden buurtbewoners bevraagd en camerabeelden veilig gesteld.  Uit het buurtonderzoek kwam onder meer naar voren dat de dader mogelijk vetrokken was in een witte Audi A1 met buitenlands kenteken.
Opsporing Verzocht en Bureau Brabant
In overleg met de Officier van Justitie werd besloten om in verband met de ernst van dit misdrijf op dinsdag 26 maart jl in Opsporing Verzocht en Hart van Nederland de beelden te tonen van de persoon die mogelijk betrokken is bij het incident. Op dinsdag 2 april 2019 werden dezelfde beelden nog een keer in het Opsporing Verzocht getoond, maar ook werd een compositietekening van de dader vrijgegeven. Ook in de uitzending van Bureau Brabant op 8 april 2019 werd aandacht aan het ernstige geweldsmisdrijf besteed. Daarnaast werden via sociale media van de politie getuigenoproepen gedaan.
Tips
Naar aanleiding van de opsporingsprogramma’s kwamen vijftien tips binnen bij de politie. Daarbij werden ook namen genoemd. Twee tips kwamen via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Een van de anonieme tipgevers sloeg aan op de combinatie van de getoonde beelden, de compositietekening en de auto. Hij wees op een 36-jarige inwoner van het Belgische Loenhout. Het onderzoeksteam heeft hier verder op door gerechercheerd, waarna in overleg met de officier van justitie in Breda, deze man als verdachte werd aangemerkt. Hij is gisteren door de Belgische collega’s aangehouden. Zijn auto, een witte Audi A1, is in beslag genomen. Ook is een zoeking in zijn woning ingesteld. Daarbij zijn diverse relevante goederen in beslag genomen.
Voorgeleiding
De verdachte wordt vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Turnhout. Daar kan de verdachte aangeven of hij via de verkorte of de lange procedure overgeleverd wil worden aan Nederland.