Oudenbosch - Op heterdaad betrapt bij poging woninginbraak

16 november 2016 15:18
Bron: Politie.nl

Woensdagochtend omstreeks 10.00 uur meldde een zeer oplettende buurtbewoner bij de politie dat er een man bezig was in te breken in een woning aan de Zoutlaan in Oudenbosch.

Agenten zijn met spoed ter plaatse gegaan en troffen in de tuin van de woning een man aan die met behulp van tuingereedschap, vermoedelijk afkomstig uit de schuur die niet was afgesloten, aan het proberen was in te breken in de woning. Hij is meteen aangehouden en overgebracht naar het politiecellencomplex waar hij vandaag nog wordt gehoord over de verdenking die hem aangezegd is.

Door agenten is een buurtonderzoek gehouden en door het team Forensische Opsporing zijn sporen aan de woning onderzocht. Ook werd een getuigenverklaring opgenomen door de politie.
Waarom is het belangrijk om 112 te bellen bij (inbraak)verdachte situaties?
Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners niet thuis zijn. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voork√≥men. 
Iemand is niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt. Ook de voorbereidende handelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden al strafbaar zijn. Het Openbaar Ministerie heeft al meerdere personen voor de rechter gebracht omdat zij voorbereidende handelingen voor inbraak pleegden. Zij kunnen gevangenisstraffen en hoge boetes krijgen.