Oudenbosch en Roosendaal - Politie zoekt inbrekers en overvallers

2 december 2016 16:56
Bron: Politie.nl

Agenten hebben donderdagavond nadrukkelijk gecontroleerd om de woninginbraken, de overvallen en de straatroven aan te pakken.

Allereerst werd in Oudenbosch van 18.00 tot 19.00 uur gecontroleerd op de Bosschendijk. Hierbij werd gebruik gemaakt van een speciale ANPR-camera (Automatic NumberPlate Recognition), welke kentekens van voorbijrijdende voertuigen controleert. Ruim twintig voertuigen werden staande gehouden. Het resultaat was in ieder geval bekeuringen voor het rijden zonder rijbewijs en het niet tonen van het rijbewijs. De camera zorgde voor een treffer, namelijk een Belg die nog voor ruim vijfhonderd euro aan boetes in Nederland moest betalen. Dit is ter plaatse geregeld.
Illegaal vuurwerk
Hierna is tot 20.00 uur in de omgeving van de Duiventoren actief gesurveilleerd door meerdere opvallende en onopvallende politie-eenheden. Hierbij is een 15-jarige jongen aangehouden voor het bij zich hebben van illegaal vuurwerk. Hij kreeg een doorverwijzing naar Halt.
Fietsverlichting
Vervolgens is tot 22.15 uur in Roosendaal op de Burgemeester Schneiderlaan gecontroleerd. Hierbij zijn door de ANPR-camera ongeveer vijftig voertuigen gescand. Zeventien bestuurders zijn hierbij gecontroleerd. Een bestuurder kreeg een bekeuring vanwege het ontbreken van fietsverlichting.