Den Haag - Tijdelijke politieposten Kijkduin en Scheveningen weer in gebruik

16 juni 2018 06:00
Bron: Politie.nl

In Kijkduin en Scheveningen werken agenten ook de komende zomer op drukke en mooie stranddagen vanuit twee tijdelijke politieposten. De twee posten dienen als uitvalsbasis voor agenten van het zogenoemde Team Toezicht Kust van de politie-eenheid Den Haag.

De twee tijdelijke politieposten zijn afgelopen week opgebouwd. Agenten van het Team Toezicht Kust gebruiken deze posten met name op mooie stranddagen, als het extra druk is op het strand en er dus meer toezicht nodig is. In juni is dat alleen nog op drukke dagen in de weekenden, in juli en augustus op iedere dag dat extra toezicht nodig is.
Extra politiemensen
Net als in de afgelopen jaren kunnen de kustgemeenten in het werkgebied van de politie-eenheid Den Haag komende zomer weer rekenen op de komst van extra politiemensen. Zij richten zich op het handhaven van de openbare orde en het toezicht houden op de veiligheid van inwoners en bezoekers. Hiervoor hebben de agenten de beschikking over strandjeeps. De reddingsbrigade verricht de reddingstaak in zee. In Den Haag krijgen zij hierbij vanaf deze zomer ondersteuning van speciaal hiervoor opgeleide brandweermensen.
Politietaak ongewijzigd
De politietaak in de kustgebieden is ongewijzigd. Wel vinden enkele veranderingen plaats in de manier waarop de politie werkt. In tegenstelling tot wat eerder is gemeld, werken de agenten aan de kust bij hoge temperatuur wel in een aangepast uniform. Een belangrijke verandering is dat bij de inzet van politiemensen meer wordt gekeken naar de momenten waarop behoefte is aan extra toezicht op het strand. Is het druk op het strand, dan worden extra politiemensen ingezet. Is het slecht weer en blijven bezoekers weg, dan juist minder.

Als de tijdelijke politieposten in Kijkduin en Scheveningen niet zijn bemand, kunnen mensen ook gewoon terecht bij de nabijgelegen politiebureaus Scheveningen en Loosduinen.

Meer over het politiewerk aan de kust staat in een eerder bericht op politie.nl.