Leeuwarden - Brandstichting Leeuwarden in Opsporing Verzocht

6 januari 2018 05:00
Bron: Politie.nl

Op dinsdag 9 januari besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan de brandstichting in de Groningerstraatweg. In de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 maart 2017 ging een opslagruimte aan de Groningerstraatweg in vlammen in. Op camerabeelden is te zien dat twee mannen de brand stichtten. Uit onderzoek blijkt dat een van de verdachten mogelijk een link heeft met Rotterdam. Vanwege tactische redenen kunnen we niet delen hoe dat precies uit onderzoek is gebleken.

Alsnog inzet Opsporing Verzocht
We beseffen dat er bijna een jaar verstreken is voor de bewakingsbeelden onder de aandacht worden gebracht via Opsporing Verzocht. Vanwege het aantal levensdelicten vorige jaar in de eenheid Noord-Nederland werden er in overleg met het Openbaar Ministerie keuzes gemaakt. Daarom kon er tijdelijk minder prioriteit aan het onderzoek naar deze brandstichting worden gegeven.
Uitzending en tips
Opsporing Verzocht is dinsdag 9 januari te zien op NPO1 om 20.30 uur. Op woensdag 10 januari is de herhaling te zien op NPO 2 omstreeks 11.40 uur. Herkent u de verdachten of heeft u informatie over de brand en heeft u nog niet met ons gesproken, bel dan de Opsporingstiplijn via 0800-6070. Blijft u liever anoniem, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Tijdens de live uitzending kunnen ook tips via het second screen worden doorgegeven. Met behulp van een speciale website kunt u via uw smartphone en tablet meehelpen de zaken die behandeld worden in het tv-programma op te lossen.