Bergen-op-Zoom - Hennepkwekerij in huis

27 januari 2018 05:01
Bron: Politie.nl

Donderdag 25 januari reden agenten naar een huis aan de Welle vanwege meldingen over een hennepkwekerij.

Zeeland-West-Brabant
Het onderzoek werd ingesteld naar aanleiding van een vermoedelijk daar in werking zijnde hennepkwekerij. Ter plaatse bleek dat verdeeld over twee ruimtes 160 grote hennepplanten stonden. Alle inbeslaggenomen goederen en planten met een straat waarde van 26000 euro zijn voor vernietiging overgebracht naar een gespecialiseerd bedrijf. Tevens bleek dat de energiemeter verbroken was en de elektriciteit illegaal was afgetakt. Het huis is van het energienetwerk afgesloten. De bewoner werd niet aangetroffen. Een hond die in het huis was is naar een dierenasiel gebracht.
Brandgevaar
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers.
Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!
Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

-Aanwezigheid van hennepgeur;

-Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;

-Constant zoemend of ronkend geluid;

-Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.
Prioriteit
Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

-via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,

-via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),

-anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,

-via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999