Harmelen - Aanhoudingen na vondst dure jassen, grote partij condooms en make-up

4 maart 2018 05:00
Bron: Politie.nl

De politie hield vrijdag 2 maart aan het einde van de middag twee Roemenen aan op verdenking van diefstal dan wel heling van een grote hoeveelheid condooms, make-up en drie dure jassen. De mannen van 28 en 29 jaar reden in een auto van een katvanger. De aanhouding vond plaats op de verzorgingsplaats Hellevliet aan de A12 ter hoogte van Harmelen. De aangetroffen spullen en de auto zijn in beslag genomen en de mannen zijn in verzekering gesteld.

Landelijke Eenheid
Tijdens de surveillance zagen agenten van de Dienst Infra van de Landelijke Eenheid op de A12 het voertuig rijden. Uit het politiesysteem blijkt dit voertuig op naam van een katvanger te staan en gerelateerd te zijn aan mobiel banditisme. Na een stopteken zijn de inzittenden en het voertuig gecontroleerd. Daarbij troffen de agenten een grote hoeveelheid make-up, condooms en dure jassen aan. Aan de jassen zaten de beveiliginglabels en prijskaartjes nog vast. De mannen hadden geen duidelijke verklaring over de herkomst van de goederen.
De politie onderzoekt de herkomst van deze goederen.
Mobiel banditisme
De term mobiel banditisme wordt gebruikt voor (inter)nationaal rondtrekkende criminele groepen, die zich schuldig maken aan misdrijven als winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting, skimming, zakkenrollerij, autodiefstal en diefstal uit auto's. Het aanpakken van mobiel banditisme staat hoog op de prioriteitenlijst van de politie. De internationale samenwerking op het gebied van verkeerscontroles is een volgende bouwsteen in de strijd tegen mobiele inbrekersbendes en dievengildes. De mobiele daders zijn in bendevorm georganiseerd en plegen veel inbraken of diefstallen in korte tijd, waarna ze weer over de landsgrens naar het buitenland verdwijnen. Juist door intensieve samenwerking en het delen van informatie wil de politie deze bendes een halt toeroepen.