Abcoude / Vinkeveen - Auto te water; doorrijder gezocht!

4 mei 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Op woensdagavond 2 mei belandde een auto in het water, nadat deze werd afgesneden door een andere auto. De bestuurder ging ervandoor en de politie zoekt getuigen.

Rond 22.25 uur kwam een melding van een auto te water langs de A2, ter hoogte van Vinkeveen. Agenten gingen erheen en troffen de auto en de inzittenden aan. Beiden waren uit de auto en konden de kant bereiken. Getuigen verklaarden dat een andere auto, tijdens een inhaalmanoeuvre, de betrokken auto afsneed. De bestuurder, een 24-jarige man uit Tholen, verloor hierdoor de macht over het stuur en raakte van de weg, waarna de auto in het water belandde.
Signalement
De verdachte reed in een donkerblauwe of zwarte auto, mogelijk van het merk en type Volkswagen Golf. Er is niets bekend over het uiterlijk van de bestuurder of andere inzittenden.
Getuigen en camerabeelden gezocht
De politie vraagt mensen die het ongeluk hebben gezien of weten wie de bestuurder was van de auto die doorreed contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Mocht u beelden van bijvoorbeeld uw dashcam hebben, dan zouden wij die graag bekijken. Dit kan erg waardevol zijn voor de opsporing van de verdachte. U kunt zich ook anoniem melden via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. U kunt ook gebruik maken van onderstaand tipformulier.