Westkapelle - Autobrandstichters Westkapelle aangehouden

9 mei 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Na een uitgebreid onderzoek heeft de politie maandag 7 mei twee verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij de brandstichtingen in Westkapelle en Domburg. Op 7 januari en 3 maart jl. gingen hier 5 auto’s in brand.

Direct na de branden bleek dat er sprake was van brandstichting en stelde de politie een onderzoek in. Agenten hielden buurtonderzoeken en er werden  forensische onderzoeken gedaan en sporen veiliggesteld. De politie deed nadrukkelijk een oproep aan de bewoners van Westkapelle om informatie over de brandstichtingen te delen om zo de daders op te kunnen sporen.
Rechercheonderzoek
Het rechercheonderzoek leidde tot informatie over de mogelijke betrokkenheid van twee personen. Zij zijn maandag 7 mei aangehouden en ingesloten. Het gaat om een 26-jarige man en een 16-jarige vrouw uit Westkapelle. Het motief van de brandstichtingen is nog niet bekend. Uit het onderzoek is wel gebleken dat de gedupeerden van de autobranden niet betrokken zijn bij drugs gerelateerde feiten. De politie zet het onderzoek voort.