Prinsenbeek - Man betaalt diesel niet en rijdt weg, eigenaar benzinestation gewond

22 december 2018 16:11
Bron: Politie.nl

Een man die een bestelbus vol had getankt kon zaterdagochtend niet betalen. Hij is weggereden zonder te betalen. De eigenaar van het benzinestation wilde de bestelbus tegenhouden en heeft tientallen meters aan de bestelbus gehangen. Hij kwam ten val en raakte gewond. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 11.30 uur tankt een bestuurder bij een benzinestation aan de Haverdijk. De man gaat naar de kassa om te betalen. Daar blijkt dat dit niet lukt met zijn betaalpas. De man kan niet op een andere manier betalen. De eigenaar wil dan de brandstof uit het voertuig verwijderen. Hij gaat wat jerrycans halen. De bestuurder gaat ondertussen de bus in en rijdt met hoge snelheid het terrein af. De eigenaar wil hem tegenhouden en pakt de deurklink vast. Enkele tientallen meters verder moet hij loslaten en komt ten val. Hij loopt hierbij letsel op. Voorbijgangers stoppen om het slachtoffer te helpen. Een ambulance heeft de man naar een ziekenhuis gebracht. Een voorbijganger is nog achter de bestelbus aangereden maar vanwege de hoge snelheid heeft hij de achtervolging moeten staken.
Contact met bestuurder
Kort na het incident heeft de bestuurder van de bestelbus telefonisch contact opgenomen met de politie. Een agent heeft hem gesproken. Er is met hem afgesproken dat hij zich vandaag bij een politiebureau komt melden.