Putte, Ossendrecht - Multidisciplinaire grenscontrole

5 oktober 2018 11:32
Bron: Politie.nl

Naar aanleiding van meerdere meldingen van drugsoverlast in het grensgebied in de gemeente Woensdrecht hebben Nederlandse en Belgische politiemensen, uit het district De Markiezaten en Politiezone Noord, de handen ineen geslagen om op donderdag 4 oktober een controle te organiseren. Zij betrokken bij deze controle veel verschillende partners zoals de douane, buurtpreventieteams, de gemeentes Woensdrecht, Stabroek en Kapellen, medewerkers van de vrijwillige politie en team Verkeer.

De multidisciplinaire controle was vooral gericht op de drugsoverlast in het grensgebied, maar ook op openstaande boetes, verkeersovertredingen en andere strafbare feiten of criminele gedragingen werd gecontroleerd door de diverse instanties. Misdaad stopt immers niet bij de grens, en dus kan het politiewerk ook niet stoppen bij de grens. Door de gezamenlijke controles, waarvan er overigens nog meer gaan volgen in de komende tijd, brengen de organisaties hun informatie samen met als doel de criminaliteit op verschillende gebieden aan te pakken.

In totaal werkten meer dan veertig mensen mee aan de controle. Er werden controleposten ingericht op het Tervoplein in Putte en bij de Koningin Wilhelminakazerne in Ossendrecht. Bij die laatstgenoemde plaats werd door de douane gecontroleerd op het gebruik van rode diesel. De controle werd geopend door de burgemeesters van de gemeentes Woensdrecht, Stabroek en Kapellen.
Resultaten
Tijdens de controle werd een 22-jarige man uit ’s-Gravenpolder aangehouden vanwege het bezit van bijna 9 gram cocaïne. Hij heeft op het bureau een verklaring afgelegd en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. De drugs zijn in beslag genomen door de politie en zullen worden vernietigd. Verder werden bekeuringen uitgeschreven voor het rijden in een onverzekerde auto, het rijden in een auto met getinte ramen, het niet dragen van een gordel, een verlopen APK en het rijden zonder geldig rijbewijs. Ook wordt proces-verbaal opgemaakt tegen een persoon die onder invloed van alcohol in een auto reed. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij bijna twee keer zoveel alcohol had gedronken dan wettelijk is toegestaan. Ook had een persoon nog openstaande boetes met een waarde van 389 euro. Ook werd tijdens de controle een diefstal gepleegd in Kapellen. De vier verdachten die waren gevlucht na het plegen van het misdrijf konden even later worden aangehouden in Kalmthout.