Bergen op Zoom, Hoogerheide, Putte - Harddrugs aangetroffen tijdens integrale controle

7 oktober 2016 11:53
Bron: Politie.nl

Politieteam Bergen op Zoom hield donderdagmiddag en - avond 6 oktober samen met Belgische agenten van de politiezone Noord en de Belastingdienst een integrale verkeerscontrole op meerdere locaties in het grensgebied. De aandacht ging daarbij in het bijzonder uit naar zaken die in verband gebracht kunnen worden met high impact crimes zoals woninginbraken, straatroof en overvallen.

In de middag werd gecontroleerd in Bergen op Zoom op de Olympialaan en de Wouwsestraatweg, en in Hoogerheide op de Scheldelaan en de Huijbergsebaan. ’s Avonds was er een controleplaats aan de Putseweg en Langeweg.
 
Resultaten
Op de Olympialaan werd een 20-jarige man uit Hoogerheide aangehouden. Hij had 62 ponypacks met vermoedelijk harddrugs en 16 blokjes hasj in zijn auto liggen. Tijdens de controles zijn bekeuringen uitgedeeld voor diverse verkeersovertredingen. Er werden openstaande boetes betaald en een ongewenst vreemdeling is overgedragen aan de Vreemdelingendienst. De Belastingdienst legde beslag op meerdere auto’s en heeft voor duizenden euro’s belastingschulden geïnd.
Impact veiligheidsgevoel
Vanwege de enorme impact op slachtoffers heeft de politie een speciale werkwijze voor de aanpak van woninginbraken, straatroof en overvallen. Deze misdrijven gaan vaak gepaard met bedreiging en geweld en tasten heel direct het veiligheidsgevoel van mensen aan. Deze high impact controles dragen niet alleen bij aan het opsporen en aanhouden van verdachten, maar hebben ook een preventieve werking. Er wordt vanuit strategische plekken gelet op afwijkend gedrag bij verkeersdeelnemers om zo verdachte personen te signaleren. Ook worden controles uitgevoerd op onder andere de Opiumwet, wet Wapens en Munitie en openstaande vonnissen.