15-jarige beledigt agenten in Rijen

Foto: politie.nl

9 juni 2019 10:58
Bron: Politie.nl

Tijdens een alcoholcontrole vond de bijrijder van een auto het nodig om de agenten die daar aan het werk waren te beledigen. Hij is daarop aangehouden.

Op zaterdag 8 juni 2019 om 22.20 uur was er een verkeerscontrole op de Rijksweg. Vanuit één van de voertuigen die gecontroleerd werd vond de bijrijder het nodig om ‘kankerwouten’ uit het raam te roepen naar de agenten die daar aan het werk waren. Om zijn belediging kracht bij te zetten stak hij ook zijn middelvinger op. Als je om aandacht vraagt krijg je dat ook en de 15-jarige inwoner van Geertruidenberg werd daarop aangehouden.

Beledigen

Beledigen is het opzettelijk aanranden van iemands eer en goede naam. Het doel moet zijn om daar ruchtbaarheid aan te geven. Dat was hier het geval omdat het in het openbaar, waar anderen bij waren, geroepen werd. De maximumstraf is zes maanden of een boete die kan oplopen tot 8.300 euro. Als je de eer of goede naam van een politieambtenaar aantast wordt de straf met een derde verhoogt naar 8 maanden of globaal 11.000 euro boete. Lees meer over beledigen Artikel 261 Wetboek van Strafrecht, beledigen van ambtenaren Artikel 267 Wetboek van Strafrecht en hoogte geldboetes in Nederland