Rijen - Politie onderzoekt uit de hand gelopen burenruzie

9 april 2018 06:00
Bron: Politie.nl

De politie onderzoekt wat zich zaterdagavond 7 april 2018 heeft afgespeeld tussen enkele buren in de Pastoor Gillisstraat.

De politie kreeg zaterdagavond 7 april rond 20.00 uur een melding dat er vanuit een woning met een luchtbuks in de tuin van een andere woning zou zijn geschoten. In die tuin waren op dat moment diverse mensen aanwezig. Een 35-jarige man uit Sprang-Capelle heeft aangifte gedaan van poging zware mishandeling. Een projectiel zou rakelings langs hem zijn gegaan. 
Luchtbuks
Agenten stelden direct een onderzoek in en hielden in één van de woningen een 35-jarige man uit Rijen aan op verdenking van poging zware mishandeling en de Wet Wapens en Munitie. In zijn woning troffen ze een luchtbuks aan. Het wapen is in beslag genomen. Omdat de verdachte naar alcohol rook, hebben de agenten op grond van de Wet Middelenonderzoek bij Geweldsituaties (WMG) onderzocht of de verdachte onder invloed van alcohol was. Dat bleek zo te zijn (770 ug/l). 
De politie heeft diverse getuigen gesproken en zet het onderzoek voort.
WMG
De Wet Middelenonderzoek bij Geweldsituaties (WMG) is per 1 januari 2017 in werking getreden. De wet is bedoeld om geweldsdelicten die gepleegd zijn onder invloed van alcohol of drugs terug te dringen. Actieve handhaving hierop draagt bij aan het terugdringen van recidive en aan de veiligheid op straat.