Rijsbergen - Getuigen gezocht van dumping drugsafval

20 februari 2019 16:04
Bron: Politie.nl

De politie zoekt getuigen van een dumping van drugsafval op de Nieuw-Ginnekensebaan. Hier trof zij woensdagochtend 20 februari onder andere vier grote vaten aan met vermoedelijk afval van een drugslab.

Het milieuteam van de politie doet onderzoek naar de herkomst van het drugsafval en roept daarbij uw hulp in. We willen graag weten hoe lang de vaten daar liggen en waar ze vandaan komen. Illegale dumpingen vinden vaak plaats in het donker. Mogelijk zijn er mensen die tussen dinsdagavond 18.00 uur en woensdagmorgen 08.00 uur iets verdachts hebben gezien, zoals verdachte voertuigen, in de omgeving van de Nieuw-Ginnekensebaan. Of weet u misschien waar de vaten vandaan komen? Neemt u dan vooral contact op met de politie via 0900-8844.
Schadelijk voor mens, dier en natuur
Dumpingen van drugsafval zijn gevaarlijk omdat de stoffen zeer brandbaar, sterk bijtend of giftig kunnen zijn. Ook kunnen de chemicaliën in het grondwater terechtkomen wat leidt tot waterverontreiniging, met alle schadelijke gevolgen van dien.
Wat te doen als u een illegale dumping ziet?
Als u getuige bent van een illegale dumping, bel dan de politie via 112. Zorg wel dat uw eigen veiligheid voorop staat. Maak als het mogelijk is foto’s, noteer nummerborden en maak een beschrijving van de vervoersmiddelen en de personen. U kunt dit ook melden via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.