Breda - Dronken automobilist rijdt verder zonder kentekenplaten

14 januari 2018 05:00
Bron: Politie.nl

De politie hield in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 januari een 42-jarige man uit Rijsbergen aan. De automobilist had teveel alcohol gedronken en reed zonder kentekenplaten.

Zeeland-West-Brabant
De politie controleerde vrijdagavond rond 23.30 uur op de Bredaseweg in Chaam een auto die voorzien was van Roemeense kentekenplaten. Het kenteken kwam niet overeen met het type auto, waarop de kentekenplaten in beslag zijn genomen. Hierbij werd aan de inzittenden duidelijk gemaakt dat er niet meer met de auto gereden mocht worden. Tijdens dit gesprek, was duidelijk dat de bijrijder onder invloed van alcohol was.
Aanhouding
De politie zag de auto zonder kentekenplaten rond 01.50 uur over de Nieuwe Prinsenkade in Breda rijden. Toen zij de bestuurder controleerde, bleek de eerder gecontroleerde 42-jarige bijrijder achter het stuur te zitten. Hij werd aangehouden. Op het politiebureau bleek dat hij teveel had gedronken. Hij blies 535 ugl. 
Alcohol in het verkeer
De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille).