Roosendaal - Professionele winkeldieven slaan toe in Roosendaal

15 mei 2018 06:00
Bron: Politie.nl

In een kledingzaak op het winkelcentrum Rosada zijn zondagmiddag drie Roemeense vrouwen (18 34 en 51 jaar) betrapt op winkeldiefstal. Een 18-jarige landgenoot van hen werd door agenten op de parkeerplaats eveneens aangehouden voor betrokkenheid daarbij. Vermoedelijk behoort het viertal tot een grotere groep die gistermiddag ook in een andere zaak op het winkelcentrum op geraffineerde wijze toesloeg.

Zeeland-West-Brabant
De diefstal kwam aan het licht door de elektronische diefstalbeveiliging die afging toen de vrouwen een sportkledingzaak verlieten. In de tas van een van de vrouwen werden door de beveiliger twee gestolen joggingbroeken aangetroffen. Een 18-jarige man die op de uitkijk gestaan had, werd door agenten op de parkeerplaats achterhaald.

 
Geraffineerd
De politie vermoedt dat de aangehouden verdachten tot en groep van 7 a 8 personen hoorden.  In een  andere kledingzaak op het winkelcentrum werd door vermoedelijk een handlanger opzettelijk een vals alarm bij de uitgang veroorzaakt, waardoor een medepleger ongehinderd de winkel met een tas met daarin gestolen kleding kon verlaten.