Roosendaal - Bestuurder gaat er vandoor na stopteken

16 mei 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Surveillerende agenten reden maandagavond rond 18.00 uur over de Laan van Brabant in Roosendaal. Voor hen reed een auto. De bestuurder moest remmen en de agenten zagen toen dat de remlichten niet werkten. Ze gaven de bestuurder een stopteken om hem te kunnen controleren, maar de bestuurder gaf hier geen gehoor aan en verhoogde zijn snelheid.

Een achtervolging startte. Met snelheden van boven de 90 kilometer per uur ging het door Roosendaal. De bestuurder van de achtervolgde auto maakte verschillende verkeersovertredingen en beschadigde op zijn vlucht nog een geparkeerde auto. Omdat de situatie gevaarlijk werd reden de agenten in hun auto met zwaailichten en sirene. Veel mensen op straat hielpen de agenten door aanwijzingen te geven over waar de auto naartoe reed. Uiteindelijk reed de bestuurder zich klem in een doodlopende steeg bij de Expeditiestraat.
Buiten adem
Daar verliet hij de auto en ging er rennend vandoor. Een van de agenten is direct uit de dienstauto gesprongen en achter de man aangerend. Ook nu weer geholpen door verschillende burgers die hem de juiste weg wezen. In de Raadhuisstraat was de vluchtende man zo buiten adem dat hij moest stoppen. Hier kon hij worden staandegehouden en aangehouden. In de boeien is hij vervolgens meegenomen naar een politiecellencomplex. Daar heeft hij een verklaring afgelegd. Later op de avond is de man in vrijheid gesteld.
Auto in beslag
De auto waarin hij reed is in beslag genomen. Deze bleek geen eigendom van de aangehouden verdachte te zijn. Bij de fouillering van de 29-jarige man uit Roosendaal troffen agenten een zakje cocaïne aan. De man moest ook een speekseltest ondergaan. Hieruit bleek dat hij onder invloed was van cocaïne. Op last van de hulpofficier van justitie is er bloed afgenomen bij de verdachte. Dat wordt opgestuurd naar het NFI om het bloed te testen op hoeveelheden cocaïne. De uitslag volgt later. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.