Roosendaal - Poging straatroof in Roosendaal

13 december 2018 10:16
Bron: Politie.nl

Woensdagmiddag rond 15.00 uur is op de Champetterberg in Roosendaal door twee jongens geprobeerd een 65-jarige Roosendaalse vrouw van haar tas te beroven. Hierbij is de vrouw gewond geraakt en heeft ze zich onder behandeling van de huisarts moeten stellen.

De vrouw liep door de Champetterberg. Ze hoorde al een minuut of vijf, vanaf de Begijnenberg, twee jongens achter haar aan lopen. Toen de vrouw afsloeg in de richting van de Citroenberg werd ze ineens in haar rug getrapt door één van de jongens. De vrouw kwam hierdoor ten val. De jongens begonnen aan haar tas te trekken maar kregen die niet te pakken. De vrouw werd toen ook nog geslagen. Toen de jongens in de gaten kregen dat wegnemen van de tas niet lukte zijn ze hard weggerend in de richting van de Citroenberg. Uit die straat kwamen twee mensen gelopen die het slachtoffer hebben geholpen. Zij zijn gehoord als getuige.

De politie werd gebeld en agenten hebben een aangifte van het slachtoffer opgenomen nadat zij zich aan haar verwondingen had laten behandelen door de huisarts. De agenten hebben ook nog een buurtonderzoek gedaan en hierbij meldden zich ook nog getuigen.
Signalement
Er is een signalement bekend van de twee jongens:

Jongen 1: Was tussen de 12 en 14 jaar oud. Hij was ongeveer 1.60 meter lang en had een fors postuur en een lichtgetinte huidskleur. Deze jongen droeg een zwarte muts en een donkergekleurde jas en broek. Op de jas zat een capuchon die hij half over zijn hoofd had getrokken. Deze forse jongen had ook een opvallend bol gezicht.

Jongen 2: Was ook tussen de 12 en 14 jaar oud. Had ongeveer dezelfde lengte als jongen 1, maar was slank van postuur. Hij droeg een iets lichtere jas dan jongen 1 en ook een zwarte muts.
Getuigen gezocht
Bent u getuige geweest van de poging beroving, of hebt u het drietal mogelijk al eerder zien lopen vanaf de Begijnenberg naar de Champetterberg, en hebt u nog niet met de politie gesproken, dan wordt u verzocht om contact op te nemen met de politie. Dat kan via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844) of via What’s App (06-1220 7006). Vermeld bij contact graag zaaknummer 2018-292536.