Roosendaal - Politie controleert verkeer in Roosendaal

12 februari 2019 11:24
Bron: Politie.nl

Maandag controleerde de politie op de Van Beethovenlaan, de Stationsstraat en de Kloosterstraat diverse bestuurders. Ruim twintig verkeersdeelnemers kregen een bekeuring.

Op de Van Beethovenlaan lette de politie vooral op buitenlandse voertuigen. Op de Stationsstraat werd gecontroleerd op het rijden door rood licht, het niet dragen van een autogordel en het gebruik van een mobiele telefoon. Op de Kloosterstraat werden vooral bromfietsers gecontroleerd.
Keuring
In totaal kregen vijf bromfietsers een bekeuring voor overschrijding van de constructiesnelheid. Tevens plaatste de politie een zogeheten WOK-signaal (Wacht Op Keuring) in het RDW-kentekenregister. Er mag pas weer op deze bromfietsen worden gereden, als ze aan de eisen voldoen en bij een RDW-keuringsstation opnieuw zijn gekeurd.
Telefoon in de hand
Ook werden processen-verbaal uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel (2x); het rijden tegen de rijrichting; het rijden zonder rijbewijs; het niet tonen van een rijbewijs en het rijden met de telefoon in de hand (11x). Een bestuurder reed op de verkeerde plaats op de weg. Tot slot kreeg een automobilist een bekeuring omdat een kind geen autogordel droeg.
Belastingdienst
De politie zal verder enkele meldingen naar de Belastingdienst sturen voor naheffing van motorrijtuigenbelasting. Drie Nederlandse ingezetene reden namelijk in een buitenlands voertuig.