Roosendaal - Drugslab midden in woonwijk

12 maart 2019 18:27
Bron: Politie.nl

Dankzij een alerte burger heeft de politie aan de Voorstraat een drugslab op kunnen rollen. De drie bewoners van het pand zijn aangehouden. Opvallend detail: het lab lag naast een speeltuin.

De politie werd op dinsdagmiddag 12 maart rond 13.00 uur gebeld met de melding van een verdachte situatie bij een woning. Verschillende lieden zouden bij een vrachtwagentje spullen aan het in- of uitladen zijn. Toen agenten ter plaatse kwamen sloegen een aantal mensen die op het perceel aanwezig waren op de vlucht. De drie bewoners konden worden aangehouden. In de schuur, in de tuin bleek een XTC-lab te zitten. Daarop is de situatie bevroren en werden specialisten van de politie opgeroepen om het lab te onderzoeken en te ontmantelen.
XTC
Uit eerste onderzoek blijkt dat er in het lab MDMA/ XTC werd gemaakt. Opvallend is dat in dit lab het totale productieproces plaats vond. In andere labs die de politie aantreft vind vaak slechts een deel van de productie plaats. In het lab stonden onder andere flessen met waterstof. Een ontzettend brandbare en explosieve stof. In een drugslab wordt ook gewerkt met vluchtige stoffen die ook voor een grote gevaarsetting zorgen. Zeker in een drukke, dichtbevolkte woonwijk.

Aanhoudingen en onderzoek
De bewoners, een vrouw van 52 en twee mannen (22 en 54 jaar oud) zijn aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. De woning is door rechercheurs onder leiding van de rechter-commissaris doorzocht. Ook een drietal voertuigen in de straat werden onderzocht. De recherche doet verder onderzoek naar de zaak. Van de zaak wordt een bestuurlijke rapportage opgemaakt. Die gaat naar de burgemeester, die dan mogelijk de woning kan sluiten.
Melden helpt!
In 2018 werden van de 12 drugslabs in Zeeland-West-Brabant er 4 opgespoord dankzij anonieme meldingen. Melden helpt dus! Bij het vermoeden van een drugslab of andere criminele activiteiten bij u in de buurt kunt u altijd bellen met 0900-8844. Doet u dat liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.