Roosendaal - Getuigen melden mogelijke vrijheidsbeneming

22 maart 2019 14:04
Bron: Politie.nl

Om 11.15 uur meldden verschillende getuigen, onafhankelijk van elkaar, bij de politiemeldkamer dat er mogelijk een vrouw tegen haar wil was meegenomen in een bestelauto die voorzien was van het kenteken 42-VF-NB. Dit zou gebeurd zijn op de kruising Burgemeester Freijterslaan / Jan Vermeerlaan in Roosendaal.

Wat de getuigen exact gezien hebben is nog niet bekend, de recherche neemt contact met hen op om hun verklaringen op te nemen. Er is nu ook nog niet bekend wat er precies gebeurd is. Wanneer u informatie heeft over deze mogelijke vrijheidsbeneming en u hebt nog geen contact met de politie gehad, dan wordt u dringend verzocht contact op te nemen met de politie via het algemene telefoonnummer (0900-8844) of via What’s App (06-12207006).
Witte bestelauto
In eerste instantie werd op Twitter door de politie gesproken dat het om een grijs voertuig zou gaan, later is bekend geworden dat het een witte bestelauto betrof. Het merk van het betrokken voertuig is niet bekend, getuigen noemden meerdere automerken in hun verklaringen. De politie zoekt met alle beschikbare eenheden in Roosendaal en omgeving naar het voertuig. Geprobeerd werd om een van de politiehelikopters mee te laten zoeken vanuit de lucht, maar vanwege de weersomstandigheden bleek dat niet mogelijk. Vandaar dat er op dit moment alleen nog ‘op de grond’ wordt gezocht naar de auto. Dit zoeken gebeurt zowel door opvallende als onopvallende politieauto’s. Ook andere (ons omringende) politie-eenheden zijn in kennis gesteld van de mogelijke vrijheidsbeneming en ook zij kijken uit naar het voertuig.

Het is nog niet bekend wie de bestuurder van de auto is. Vooralsnog staan alle scenario’s nog open. Eén scenario waar rekening mee gehouden wordt is dat het gaat om een incident in de relationele sfeer.

Mocht er meer nieuws bekend worden dan wordt dit bericht geactualiseerd.