Politie in actie voor onderzoek naar witwassen in Roosendaal/Rucphen

24 april 2019 11:52
Bron: Politie.nl

In een onderzoek naar witwassen heeft de politie dinsdag 23 april jl. op meerdere locaties in Roosendaal en Rucphen (strafrechtelijke) acties uitgevoerd. Agenten hebben op verschillende adressen zoekingen gedaan. Tijdens de actie zijn vier personen aangehouden.

Door een intensieve samenwerking van Politie, gemeenten en Openbaar Ministerie zijn dinsdag zes adressen bezocht waar personen mogelijk onverklaarbaar vermogen en / of drugs zouden bezitten. In totaal zijn tijdens de actie vier verdachten aangehouden: een 33-jarige man uit Bergen op Zoom, een 37-jarige man uit Sprundel, een 27-jarige man uit Roosendaal en een 28-jarige man eveneens uit Roosendaal. Verder zijn er drie voertuigen en een motor in beslag genomen. Ook zijn er tijdens de actie dealer hoeveelheden drugs, twee zakken hennep, forse geldbedragen, hennepkweekspullen en een geweer met munitie gevonden. Alle verdachten zitten nog vast voor verhoor. Zij worden verdacht van witwassen en drugshandel.

Samen sterk tegen ondermijning

De actie is gehouden in het kader van de geïntensiveerde aanpak van ondermijning. Het is een taak van de overheid om een erop toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd en iedereen eerlijke kansen krijgt. Wanneer vermoedens bestaan van bijvoorbeeld onverklaarbaar vermogen of witwassen, is het aan de samenwerkende overheid om dit te controleren en bij misstanden hier iets aan te doen. Achter de schermen wordt hier dan ook hard aan gewerkt, door alle overheidspartners samen. Meestal is dat vrij onzichtbaar, behalve op dagen dat er integrale controles worden uitgevoerd. Hierdoor wordt ondermijnende criminaliteit teruggedrongen en verstoord.