Twee brutale diefstallen en twee overvallen, waarbij in Roosendaal een bewoonster onder schot werd gehouden, in de volgende uitzending van Bureau Brabant in Veghel, Etten-Leur, Tilburg, Roosendaal

Foto: politie.nl

25 september 2019 08:15
Bron: Politie.nl

Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 30 september uw hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven, waaronder een overval op een tankstation in Veghel. Hiernaast ook een diefstal van een interieur uit een BMW in Etten-Leur, een brutale diefstal van een telefoon uit een café in Tilburg en een ingrijpende woningoverval in Roosendaal, waarbij de bewoonster onder schot werd gehouden.

Gewapende overval op BP benzinestation in Veghel

Op 7 september 2019 waren rond 07.30 uur twee klanten aanwezig in de shop van het tankstation. Op dat moment kwam een haar onbekend man binnen, die met de twee klanten in gesprek raakte. Even later vertrokken zij allemaal weer. De kassière was alleen binnen en bezig met haar werkzaamheden en hoorde nogmaals de bel van de toegangsdeur. Er kwam iemand de shop binnen lopen. Ze zag dat de onbekende man binnenkwam, die even tevoren ook al in de shop was geweest. Hij liep op de kassière af en zei tegen haar “lopen, lopen, geld, geld”.  In zijn hand had de man een voorwerp met een scherpe punt vast. De kassière moest vervolgens de kassa open maken en ook moest hij sigaretten. Ze opende op aanwijzing van de overvaller de kast met sigaretten. Daarna moest ze van de overvaller in de koeling gaan staan. Minuten later hoorde ze een klant vanuit de shop roepen en kwam de koeling uit. De overvaller bleek gevlucht. Wij tonen u de beelden. Heeft u tips?

Diefstal interieur uit BMW in Etten-Leur

In de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 februari 2019, rond 03:00 uur wordt er door de man op de foto's ingebroken in een BMW 530, die bij de eigenaar op de oprit staat. Deze oprit ligt aan de Achtersteven in Etten-Leur en wordt gefilmd door een camera. Op de beelden zien we de auto-inbreker plaatsnemen in de BMW. Even later zien we hem met gevulde (vuilnis)zakken uitstappen. Wat blijkt: Het complete dashboard is gestript. Wij zoeken uiteraard deze auto-inbreker.

Diefstal van een iPhone uit café Burgemeester Jansen in Tilburg

Op 1 december 2018 had een medewerkster van café Burgemeester Jansen aan de Piushaven haar zwarte Apple iPhone 7 achter de bar neergelegd. Rond 17.30 uur kwamen er twee mannen binnen. Kort hierna gingen ze weer naar buiten. Om 17.45 uur kwamen ze nogmaals binnen. De werkneemster zag dat een van de jongens achter de bar stond. Daar lag ook de telefoon van de werkneemster. Een collega van haar stuurde de jongen weg. Direct hierna bleek de telefoon van de werkneemster te zijn verdwenen. Tijdens de uitzending laten wij u de camerabeelden zien.

Gewapende overval op een jonge vrouw die thuiskomt in Roosendaal

Op zondag 24 februari 2019 kwam een 27-jarige vrouw rond 04.30 uur thuis. Zij had die nacht gewerkt in een horecagelegenheid in Roosendaal. Ze parkeerde haar auto op de oprit van de woning en stapte uit. Toen ze bij de voordeur aan kwam hoorde ze de alarmbel van de poort af gaan. Ze zag toen twee jongemannen op haar afkomen. Ze moest zich gelijk omdraaien en werd door een van de mannen in haar nek gepakt. Ze had haar telefoon in haar hand en probeerde nog een alarmnummer te bereiken. Dit mislukte. Ze moest de deur open maken en een van de daders zei dat ze het alarm uit moest zetten en vroeg of er camera’s waren. Ze wilden weten waar de waardevolle spullen waren.  Ze werd toen hardhandig naar de grond gedrukt en een van de mannen zei “schiet haar, schiet haar in haar knie”. Ze kreeg even later een kledingstuk over haar hoofd gegooid en haar handen werden vastgebonden. Vervolgens namen de overvallers geld mee en de tas van het slachtoffer. Ook haar telefoon werd meegenomen, maar deze werd later teruggevonden. In de uitzending reconstrueren wij deze heftige zaak in de hoop dat u tips voor ons onderzoek heeft.

 

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.