Verkleinen van harde kern relschoppers in Roosendaal

23 november 2021 07:30
Bron: Politie.nl

Vanavond, maandag 22 november 2021, rond 20.30 uur zijn er wederom ongeregeldheden ontstaan in Roosendaal. Een groep van ongeveer 15 relschoppers was aanwezig in de wijk Langdonk. Vanavond is onder andere brandgesticht in een bushokje, bij afval en in een speeltuin. Ook werd op meerdere plaatsen vuurwerk afgestoken. De driehoek van burgemeester, openbaar ministerie en politie is in actie gekomen. In totaal zijn er 8 aanhoudingen verricht, waarvan 3 op heterdaad in verband met brandstichting. Door middel van aanhoudende inzet, ook vanavond weer, van politie en ME verkleinen wij de harde kern relschoppers.

Aanpak van lange adem

Op 21 november zijn er 14 aanhoudingen verricht, vanavond 8. De aanpak van de ‘lange adem’ en ‘lik op stuk’ wordt gevolgd. Voortdurend monitoren wij de wijken en zetten acties in daar waar nodig. Bij de kleinste overtreding volgt een aanhouding met vervolging door het openbaar ministerie en straffen. Zo verkleinen wij de harde kern relschoppers.

Han van Midden, burgemeester: “Vandaag heb ik in de wijken gezien wat deze relschoppers gisteravond aan hebben gericht. Onacceptabel. We ontdoen de groep relschoppers van de harde kern en stoppen niet met onze aanhoudende acties tegen hen.”

Blijf vuurwerkoverlast melden

Er wordt door inwoners goed gemeld bij vuurwerkoverlast. We vragen u dit te blijven doen en ons te helpen bij het opsporen van de relschoppers. De politie is bereikbaar via 0900-8844 en voor spoedgevallen: 112. Het is ook mogelijk om anoniem informatie door te geven via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000, of kijk op www.roosendaal.nl/vuurwerk voor contact met de vuurwerkvertrouwenspersoon.

 

Bron: Gemeente Roosendaal, Openbaar Ministerie, Politie