Roosendaal - In de cel in plaats van naar huis

19 november 2016 11:57
Bron: Politie.nl

Om ongeveer 00.15 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag werd een vervelend stel een café op de Markt in Roosendaal uitgezet door de portiers. Uit verklaringen van getuigen bleek dat de vrouw (28 jaar) met glazen had gegooid in de kroeg en het gevolg was dat de sfeer in het café verpest was door hen en dat zij zich moesten verwijderen.

Op de Markt stonden politieagenten die het stel verwijderd zagen worden. Zij spraken de twee aan en raadden hen aan om lekker naar huis te gaan. De twee, behoorlijk onder invloed van alcohol, verklaarden dat zij nog even iets gingen eten, maar dat zij daarna zouden vertrekken. 
Agressief tegen agenten
Eenmaal klaar met eten kwamen de twee weer stennis maken bij het café. Agenten hebben wederom de man aangesproken en hem hetzelfde advies gegeven als even tevoren. Nu werd de man (44 jaar) agressief. Hij begon te roepen dat hij alle agenten ?hen in z?n eentje wel aankon?. Nadat hij een van de agenten hardhandig had weggeduwd is hij, onder behoorlijk verzet, aangehouden en overgebracht naar het politiecellencomplex. Onderweg bleef de man zich enorm vervelend en agressief gedragen.

Ook de vriendin van de man is aangehouden door de agenten. Zij belemmerde hen in hun werkzaamheden door zich fysiek te bemoeien met de aanhouding van haar vriend. Zij sprong o.a. op de rug van een van de agenten en hoopte zo de aanhouding van haar vriend te beletten. Het resultaat was echter dat zij nu allebei in een politiecel de nacht hebben doorgebracht. Vandaag, zaterdag, worden de twee gehoord over de feiten die hen ten laste zijn gelegd, namelijk: het verstoren van de openbare orde en wederspannigheid.