Roosendaal - ?Zwerver? biedt dure fiets te koop aan

23 november 2016 10:22
Bron: Politie.nl

Bij een bedrijf aan het Stationsplein in Roosendaal werd dinsdagmiddag een fiets te koop aangeboden die, volgens de medewerkers, vermoedelijk gestolen was. Zij kregen een ?verdacht? gevoel bij het zien van de aanbieder in combinatie met de fiets. De aanbieder had namelijk een, volgens de medewerkers van het bedrijf, zwerverachtig uiterlijk, terwijl de fiets niet zo oud was en er prijzig uit zag. Kortom: het plaatje paste niet.

De politie werd gebeld en agenten kwamen ter plaatse. Tijdens de rit naar het Stationsplein hoorden zij dat er een uur tevoren melding was gedaan dat er een elektrische fiets was gestolen in het centrum van Roosendaal. Merk, kleur en type werden doorgegeven aan de agenten.

Ter plaatse bleek het inderdaad te gaan om dezelfde fiets. De aanbieder, een 52-jarige man uit Roosendaal, is aangehouden voor heling van de fiets. Hij is overgebracht naar het politiebureau en heeft daar een verklaring afgelegd. Hij deed afstand van de fiets en is vervolgens in vrijheid gesteld. Hij zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden. De Officier van Justitie heeft bepaald dat de fiets weer teruggegeven kan worden aan de rechtmatige eigenaar.