Roosendaal - Tasjesdief aangehouden door hulpvaardige burgers

2 maart 2017 09:43
Bron: Politie.nl

Om ongeveer 23.45 uur op woensdagavond werd de tas van een 19-jarige inwoonster van Oud-Gastel weggenomen door een haar onbekende jongeman. Dit gebeurde terwijl zij aan het kletsen was met een paar vrienden.

De jongeman nam haar tas weg en ging er vervolgens als een haas vandoor. De Oud-Gastelse liet dit niet op zich zitten en samen met haar twee vrienden rende zij de tasjesdief achterna. Onderweg zagen ze dat de dief de tas weggooide. De eigenaresse keek in de tas en zag dat haar portemonnee weg was, dus de achtervolging werd voortgezet. Ook de politie was intussen gebeld en onderweg. In de Burgerhoutsestraat werd de tasjesdief achterhaald door de getuigen en aangeefster. Inmiddels was het aantal achtervolgers gegroeid tot vijf en alle hulpvaardige mensen bleven wachten bij de verdachte tot de politie ter plaatse was.

Agenten namen gegevens op van alle getuigen en de verdachte, een 18-jarige jongen uit Roosendaal, is overgebracht naar het politiebureau waar hij vannacht heeft vastgezeten. Vandaag wordt hij over de zaak gehoord. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en ook zijn er door de politie getuigenverklaringen opgenomen.

Noord-Brabant Roosendaal

  • 5bee25554aa08c953e237a402a9a5f1c