Roosendaal - Belg aangehouden na vondst kilo wiet

16 januari 2018 05:00
Bron: Politie.nl

De drugssquad in Roosendaal heeft zaterdag 13 januari 2018 omstreeks 11.45 uur op de Van Lenneplaan een 70-jarige man uit Antwerpen (B) aangehouden ter zake de opiumwetgeving. In zijn auto werd na een tip een kilo wiet aangetroffen.

De politie kreeg een melding dat vanuit een pand aan de Beetslaan drugs verkocht werden, daarbij zou een Belgisch voertuig betrokken zijn. Agenten zagen de bedoelde auto wegrijden en gaven de bestuurder een stopteken waaraan werd voldaan.  Ze roken een henneplucht. Op de passagiersstoel lag een plastic zak met daarin henneptoppen. Hierop werd de bestuurder aangehouden. De drugs zijn vermoedelijk verkocht vanuit een schuurtje van een woning aan de Beetslaan. De politie stelt een nader onderzoek in. 
Drugssquad
De aanhouding werd verricht door de Roosendaalse drugssquad. Dat is een integraal team dat snelle interventies doet bij drugsoverlast. Die overlast kan bijvoorbeeld bestaan uit drugshandel op straat of vanuit een woning, of de productie van hard- en/of softdrugs. Het team is geformeerd uit medewerkers van de politie en buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente Roosendaal en is in het leven geroepen om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen.