Roosendaal - Man probeert agent te verwurgen tijdens aanhouding

12 februari 2018 05:01
Bron: Politie.nl

Afgelopen nacht is een 30-jarige man uit Velsen-Noord op de Markt aangehouden voor recalcitrant gedrag en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Tijdens zijn aanhouding heeft hij geprobeerd één van de betrokken agenten te verwurgen.

Zeeland-West-Brabant
Omstreeks 00.30 uur staan twee agenten op de Markt toezicht te houden op het uitgaanspubliek. Zij merken op dat de verdachte bij een buitenbar voor een café enkele meisjes lastig valt. Hij slaat met een vuist op een een statafel en schopt er nog eens hard tegenaan. Vervolgens wordt hij door één van de agenten op zijn gedrag aangesproken. De man negeert het verzoek om zijn identiteitsbewijs te tonen. Ook niet na de waarschuwing dat hij dan aangehouden wordt.
Hachelijke situatie
Wat begon als een normale aanhouding mondt vervolgens uit in stevig verzet en een zeer hachelijke situatie voor één van de agenten. Tijdens het onder controle brengen van de man weet deze een arm om de nek van de agent te klemmen en hem te verwurgen. Omdat de verwurging om zijn nek zo strak wordt aangetrokken denkt de agent dat zijn laatste uur geslagen heeft.
Razende man
Meerdere agenten schieten te hulp en weten de razende man uiteindelijk met veel moeite in de boeien te slaan. Zelf het gebruik van pepperspray heeft geen effect op zijn verzet. De onfortuinlijke agent weet zich uiteindelijk los te rukken en komt naar adem snakkend weer bij zinnen. Op het bureau is hij nagekeken door een GGD-arts. Aan het incident heeft hij een spierscheuring in een kuit, een stijve nek en een schorre stem overgehouden. Bij een andere agent is een hoofdwond behandeld.
Poging doodslag
De verdachte is voor verhoor overgebracht naar een politiecellencomplex. Uit een ademanalyse en een drugstest blijkt dat hij onder invloed van beiden is. Hem wordt poging doodslag ten laste gelegd. Een zeer ernstig feit dat nog eens verzwaard wordt doordat een agent hierbij het slachtoffer is.