Roosendaal - Overvaller op heterdaad aangehouden

14 februari 2018 05:02
Bron: Politie.nl

Maandagmiddag werd op de Kardinaal van Rossumstraat een man aangehouden na een overval op een cafetaria aan de Sint Josephstraat.

De politiemeldkamer kreeg rond 16.40 uur een melding van een overval op het cafetaria. De dader bedreigde een medewerker met een mes en vluchtte te voet weg met de kassa. Onmiddellijk werd een signalement van de overvaller verspreid en zochten diverse politie-eenheden de omgeving af. Agenten zagen een man lopen, die aan het signalement voldeed.
Alerte getuige
De omgeving werd afgezet en mede dankzij een alerte getuige werd hij daarna in de Kardinaal van Rossumstraat aangehouden. Het gaat om een 17-jarige jongeman uit Roosendaal. Hij is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht.
Poging woningoverval
Maandagmiddag rond 15.30 uur vond een poging tot overval plaats op een winkel aan de Roselaar. De dader bedreigde een medewerker met een mes. Hierop werd een interne alarmknop ingedrukt, waarna enkele andere medewerkers onmiddellijk in actie kwamen. De dader koos eieren voor zijn geld en vluchtte zonder buit. De politie onderzoekt of de jongeman ook bij dit incident betrokken is.