Roosendaal - Spoor van brokstukken leidt naar dronken bestuurder

3 mei 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Vanmorgen is een 28-jarige man uit Roosendaal in zijn woning aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder die ochtend in dronken toestand een paaltje en een lantarenpaal omver te hebben gereden bij de kruising Lorentzstraat/Rector Helmonsstraat.

Zeeland-West-Brabant
Een agent die toevallig rond 06.30 uur over de kruising fietst, ziet een lang spoor van brokstukken en brede vloeistofsporen op het wegdek. In geen velden of wegen is een beschadigde voertuig te zien. Deze is echter niet moeilijk te achterhalen; het is een kwestie van het spoor volgen. Uiteindelijk wordt de zwaar beschadigde auto in de Waterstraat gevonden. De bestuurder heeft deze op de stoep geparkeerd en achtergelaten. Aan de hand van het kenteken wordt de eigenaar achterhaald.
Rekening gepresenteerd
De verdachte wordt in zijn woning aangetroffen en meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Dan blijkt dat de man meer dan 1,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol heeft gedronken (= 355 ug/l). De zaak wordt voorgelegd aan de officier van justitie. Ook zal hij de rekening gepresenteerd krijgen van de beschadigde lantarenpaal en paaltje.

Noord-Brabant Roosendaal

Alcohol
  • 7353a697169482313c7c606e7771593a