Roosendaal - Aanhoudingen en zoekingen in onderzoek naar drugsbende

5 mei 2018 06:00
Bron: Politie.nl

De recherche heeft donderdag 3 mei bij verschillende panden in Roosendaal invallen gedaan in verband met een groot onderzoek naar een drugsbende. Daarbij zijn twee Roosendalers (23 en 25 jaar oud) aangehouden.

Zeeland-West-Brabant
De 23-jarige man werd op de Van Beethovenlaan opgepakt door het flexteam. De man reed in zijn auto en werd aan de kant gezet. Zijn auto is in beslag genomen. Na onderzoek werd er in de auto bijna anderhalve kilo hennep gevonden. Gelijktijdig met deze aanhouding deed de recherche met behulp van het flexteam en de drugsquad invallen in meerdere panden.
Boulevard
In een woning aan de Boulevard is de 25-jarige verdachte aangehouden. In het pand werd een kilo hasj, een stroomstootwapen, pepperspray en ruim 13.000 euro aan contanten in beslag genomen. Ook werd er een auto weggesleept. In woning aan de Bredaseweg deed de politie ook een inval. Daar werden allerlei druggerelateerde goederen gevonden zoals grote gripzakken, strijkzakken en weegschalen.
Invallen
Er werden ook nog invallen gedaan in een ander pand aan de Boulevard en een woning aan de Philipslaan. Aan de Philipslaan zag de politie dat er hennepresten in het pand aanwezig waren.
Verdachten
De twee verdachten worden verdacht van grootschalige handel in verdovende middelen. Het vermoeden bestaat dat ze deel uit maken van een drugsbende. De mannen zijn ingesloten voor verder onderzoek. De twee in beslag genomen auto’s zullen nog door specialisten van de politie worden onderzocht.