Rosmalen/'s-Hertogenbosch - Aanhoudingen na zware mishandeling in woning

12 december 2018 08:47
Bron: Politie.nl

Een 40-jarige bewoner van een appartement aan de Groote Wielenlaan werd donderdagavond 11 oktober zwaar mishandeld in zijn woning. Woensdagochtend hielden we voor deze zaak een 36-jarige Bosschenaar en een 25-jarige vrouw uit Rosmalen aan.

De aangehouden man wordt er van verdacht de daadwerkelijke mishandeling te hebben gepleegd. Hij werd aan het begin van de ochtend door een arrestatieteam opgepakt. Het vermoeden bestaat dat de man mogelijk in opdracht van de aangehouden vrouw handelde. De achtergrond van de zaak en het mogelijke motief is nog onderwerp van nader onderzoek. Er is nog veel onduidelijk over de concrete aanleiding van deze aanval.  Het tweetal zit vast en wordt de komende tijd uitgebreid gehoord.
Goed voorbereid
Rond acht uur die donderdagavond werd bij de woning van het slachtoffer aangebeld. Toen hij de deur open deed, werd hij meteen terug naar binnen geduwd en kreeg hij flink klappen met een nog onbekend slagvoorwerp. De dader ging er daarna weer vandoor. Uit ons onderzoek bleek dat hij via een brandtrap van het appartementencomplex was weggevlucht. Het lijkt er daarom op dat de dader zich goed op de locatie had voorbereid of dat hij daar al bekend was. 
Opsoringsprogramma's
We besteedden ruimschoots aandacht in de media aan deze mishandeling. In de uitzending van maandag 19 november van het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant vroegen we al hulp bij het oplossen van dit ernstige misdrijf. Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond nog aandacht aan deze zaak.