Den Bosch - Extra getuigenoproep dodelijk ongeval

13 december 2018 14:49
Bron: Politie.nl

De politie doet een extra getuigenoproep naar aanleiding van het dodelijk ongeval op zondag 2 december in Den Bosch waarbij een 17-jarig meisje uit Rosmalen om het leven kwam. De politie is namelijk specifiek op zoek naar de bestuurder van een personenauto die in de buurt was en mogelijk meer heeft gezien.

Het meisje stak rond 3.45 uur die zondag De Harendonkweg over toen ze werd geschept door een donkere Volkswagen Golf. Terwijl getuigen zich over het zwaargewonde meisje ontfermden, ging de bestuurder van de auto er met hoge snelheid vandoor in de richting van de Sint Teunislaan. Hij is later alsnog aangehouden. Het slachtoffer was buiten kennis en werd in zeer zorgwekkende toestand opgenomen in het ziekenhuis, waar ze in de loop van maandagochtend 3 december overleed.

Bestuurder stilstaande auto voor verkeerslicht gezocht
De politie is op zoek naar een getuige die het ongeval gezien moet hebben. De auto met daarin deze getuige kwam namelijk vanuit de Harendonkweg, reed richting de Bruistensingel om te wachten voor het rode verkeerslicht en reed vervolgens rechtsaf de Bruistensingel op. Zodra de bestuurder tot stilstand kwam, kwam er een fietsster van rechts (gezien vanuit deze bestuurder) en stak de Harendonkweg over (zij bleef over de Bruistensingel rijden). Direct hierna werd de fietsster aangereden.

Bent u de bestuurder, of weet u wie er in deze auto heeft gereden, dan horen wij dat als politie graag. Geef uw informatie door via 0900-8844. U kunt hierbij het dossiernummer noemen (2018243394). De toedracht van het ongeval is nog in onderzoek.