Rucphen - Bestuurder aangehouden voor rijden onder invloed

27 mei 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Vanmorgen is een 27-jarige man uit Breda op de Rucphense Vaartkant aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Zeeland-West-Brabant
Een voorbijganger ziet vanmorgen een auto midden op de Rucphensebaan/Sprundelseweg staan. De deuren staan open en er lijkt niemand in te zitten. Als de getuige langzaam voorbij rijdt, komt er ineens een hoofd boven het dashboard uit. Deze persoon sluit de deuren van zijn auto en rijdt vervolgens slingerend weg. Omdat de getuige denkt dat de bestuurder mogelijk onwel is rijdt deze achter de auto aan. Op de Rucphense Vaartkant stopt de bestuurder half op de stoep en gaat uit zijn raam hangen. Het lijkt erop dat hij buiten bewustzijn raakt.
Autosleutel afgenomen
Omdat het de getuige niet verstandig lijkt dat de man nog verder rijdt, haalt hij voor de zekerheid de sleutel uit het contact en belt de politie. Opgeroepen agenten treffen de verdachte, die inmiddels weer enigszins bij zijn positieven is, achter zijn auto aan. Vanwege zijn drukke gedrag vermoeden de agenten dat deze onder invloed is van drugs. Om die reden wordt hij voor verhoor en nader onderzoek meegenomen naar het bureau.
Positieve test
Bij de verdachte is een speekseltest afgenomen met een positieve uitslag op amfetamine en GHB. Een forensisch arts heeft vervolgens bloed afgenomen. Dat is voor onderzoek en analyse opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut. De uitkomt daarvan wordt afgewacht. Daarnaast is ook een melding afgegeven aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. Daarin is het vermoeden neergelegd dat de verdachte niet langer beschikt over de vereiste rijvaardigheid of geestelijke geschiktheid om een voertuig te besturen.