Rucphen - Dronken man aangehouden na huiselijk geweld

21 juli 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Vrijdagmorgen vroeg heeft de politie aan de Vlettevaart een man aangehouden, nadat hij diens partner had mishandeld. Zij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De politiemeldkamer kreeg rond 00.00 uur een melding dat een vrouw door een man was geslagen. Politie en ambulancedienst gingen naar het adres. De bewoonster werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bewoner werd aangehouden en voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht.
Politieonderzoek
Het vermoeden bestond dat de man alcohol had genuttigd, daarom werd een alcoholtest afgenomen. Het resultaat was 1050 ug/l. De man was eerder betrokken bij een soortgelijk geweldsincident. Hiervoor loopt nog een voorwaardelijke straf. Hij blijft voorlopig vastzitten en wordt volgende week aan de rechter-commissaris voorgeleid. Tevens krijgt hij een tijdelijk huisverbod.
Afkoelingsperiode
Bij een huisverbod mag de huiselijk geweldpleger tien dagen lang de woning niet meer in. In deze periode mag deze ook geen contact opnemen met het slachtoffer en eventueel betrokken kinderen. In deze afkoelingsperiode kan de hulpverlening voor alle betrokkenen op gang komen en kan verdere escalatie worden voorkomen. Na deze tien dagen kan het huisverbod worden verlengd tot maximaal vier weken.
Stop huiselijk geweld
De politie is er veel aan gelegen om geweld in de privésfeer terug te dringen. Door in te grijpen kan een vaak jarenlange gewelddadige relatie worden beëindigd. Daders worden verantwoordelijk gesteld voor hun daden, het slachtoffer krijgt steun en kinderen leren dat geweld niet gewoon is. Het is belangrijk dat slachtoffers van huiselijk geweld aangifte of melding doen en dat zij steun krijgen van hun directe omgeving. Meer informatie staat op de website van de politie.