's-Hertogenbosch - Tweetal aangehouden en voorgeleid voor mogelijke betrokkenheid bij brand AVANS

13 juli 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Een 18-jarige jongen uit Rosmalen en een 15-jarige jongen uit ’s-Hertogenbosch zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris voor hun mogelijke betrokkenheid bij de brand in het gebouw van de Avans Kunstacademie in Den Bosch afgelopen zondag. Zij werden afgelopen maandag en woensdag aangehouden en in verzekering gesteld.

De 15-jarige verdachte is vandaag door de rechter-commissaris geschorst, de 18-jarige blijft in elk geval de komende week in voorarrest. Zij worden verdacht van brandstichting. 
Vrijwillig gemeld
Omdat van oorzaak van de brand niet direct helder was, startte de politie een onderzoek. Daaruit bleek dat mogelijk sprake was van brandstichting. In de loop van het onderzoek, op maandagmiddag, meldde zich de 18-jarige verdachte samen met zijn moeder vrijwillig bij de recherche. Hij gaf aan meer van de brand te weten. Op basis van zijn eerste verhaal werd hij in opdracht van de officier van justitie aangehouden. Vervolgens bleek de vermoedelijke betrokkenheid van de Bossche jongeman, die woensdagochtend is gearresteerd.
Getuigen
Het onderzoek naar de vermoedelijke brandstichting wordt voortgezet. Heeft u afgelopen zondag iets bijzonders gezien nabij het gebouw van Avans Hogeschool aan de Parallelweg  (oude Post.nl gebouw) dan vraagt politie en justitie of u contact wilt opnemen met de recherche in Den Bosch via telefoonnummer 0900-8844 of via het tipformulier op politie.nl. Anoniem bellen kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. 

Noord-Brabant Den Bosch

Aanhouding Brand
  • 14dc210987c361e7d45f6d6664e774fd