's-Hertogenbosch - Vijf aangiftes tegen Bossche wegpiraat

17 december 2018 15:53
Bron: Politie.nl

De 23-jarige Bosschenaar die aan het einde van vrijdagmiddag 14 december een vrouw van haar fiets reed in de Hinthamerstraat, is vandaag voorgeleid aan een rechter commissaris. Die besloot dat de man langer vast blijft zitten. Vijf mensen deden aangifte tegen hem.

De recherche is nog volop met het onderzoek bezig naar de gedragingen van de verdachte. Hij reed één fietsster aan, maar het scheelde niet veel of hij had tijdens deze dollemansrit nog veel meer slachtoffers gemaakt. Dat blijkt uit verklaringen van getuigen en uit camerabeelden. Totaal vijf mensen, inclusief het slachtoffer,  hebben aangifte tegen de man gedaan. Vier kwamen er zonder kleerscheuren vanaf omdat ze zichzelf snel in veiligheid wisten te brengen. Het is nog onduidelijk wat de man bewoog. Er bestaat het vermoeden dat hij mogelijk onder invloed van drugs was, reden waarom bloed van hem werd afgenomen. Dit wordt nog onderzocht.
Staat van dienst
De verdachte, die pas sinds begin dit jaar een rijbewijs heeft, heeft in die tijd al een flinke staat van dienst opgebouwd waar het gaat om ernstige verkeersovertredingen. Er hangen hem daarvoor nog een aantal fikse geldboetes boven het hoofd. Zijn rijbewijs is nu ingevorderd. Ook zijn auto is door ons in beslag genomen.
Slachtofferhulp
Ondanks dat we niet specifiek meer op zoek zijn naar nieuwe getuigen, kunnen we ons wel voorstellen dat er mensen getuige zijn geweest en dat het incident de nodige impact heeft gehad. Die mensen kunnen natuurlijk altijd nog met ons contact opnemen als ze toch hun verhaal kwijt willen. Mensen die behoefte hebben aan slachtofferhulp kunnen ons ook bellen als wij ze nog niet als getuige hebben gesproken. Zij kunnen zich melden bij de districtsrecherche in Den Bosch, via 0900-8844.