's-Hertogenbosch - Chemicaliën gevonden in garagebox

10 januari 2019 17:06
Bron: Politie.nl

De politie heeft in een garagebox aan de Zandzuigerstraat donderdagmorgen 10 januari een opslaglocatie met chemicaliën gevonden. Er zijn tientallen jerrycans en materialen in beslag genomen die kunnen worden gebruikt bij de productie van synthetische drugs.

(Let op: de getoonde foto is een archieffoto en geen foto van de garagebox in 's-Hertogenbosch)

Donderdagmorgen kwam bij de politie een melding binnen van iemand die vraagtekens zette bij de inhoud van de verhuurde garagebox. Toen collega’s een kijkje kwamen nemen roken zij direct de bekende geur van chemicaliën. Daarop zijn experts van brandweer en politie ingeschakeld om de box op een veilige manier te kunnen betreden.

Toen dat eenmaal was gelukt troffen de collega’s tientallen jerrycans met chemicaliën aan. Ook werden verschillende goederen gevonden die gebruikt kunnen worden bij de productie van synthetische drugs. Experts van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) zijn daarop begonnen met het technisch onderzoek en het veilig afvoeren van de chemicaliën en materialen. De politie doet nog verder onderzoek naar deze opslaglocatie.
Uw Veiligheid
Het illegaal opslaan en verplaatsen van chemicaliën is levensgevaarlijk. Niet alleen voor de mensen die er direct bij betrokken zijn, vaak criminelen, maar zeker ook voor de omgeving. Als er iets gaat lekken, of verschillende stoffen komen bij elkaar kan dat levensgevaarlijk zijn voor bijvoorbeeld spelende kinderen in de omgeving. De criminelen geven daar niets om, het gaat hun om het geld. Maar u kunt zelf uw eigen woon- en leefomgeving veiliger maken door verdachte situaties te melden bij de politie. Mocht u iets verdachts zien in uw omgeving, het in of uit laden van vaten vloeistof, of bedrijvigheid bij een huis of opslagplaats op een tijdstip dat u dat niet zou verwachten dan wordt u dringend verzocht dit te melden via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M. We komen liever een keer voor niets kijken dan dat we iets missen. Schrijf eventuele kentekens en signalementen op of maak een foto en meld het!