Den Bosch - Opnieuw aanhouding in onderzoek autodiefstallen

3 april 2019 15:56
Bron: Politie.nl

In een maandenlang durend onderzoek naar de diefstal van auto's en auto-onderdelen hield de recherche woensdagochtend in alle vroegte opnieuw een verdachte aan. Het gaat om een 31-jarige man uit Den Bosch. Eerder werden in deze zaak al zes mannen opgepakt.

In de loop van 2018 bleek dat het aantal autodiefstallen en onderdelen hiervan in 's-Hertogenbosch in enkele maanden flink was toegenomen. Niet alleen werden er auto’s gestolen, in veel gevallen werden auto’s ook volledig gestript. Vaak midden in de nacht werden onderdelen van de auto's gehaald. De recherche in 's-Hertogenbosch startte daarop een onderzoek en na enige tijd kreeg het team zicht op een groep mannen uit de regio ’s-Hertogenbosch.

Eerder dit jaar werden al 6 mannen opgepakt. “De groep wordt gelinkt aan meerdere diefstallen, en zijn mogelijk voor nog meer diefstallen verantwoordelijk”, aldus de recherche.
Nieuwe arrestatie
De vandaag aangehouden man kwam in de loop van het onderzoek als verdachte in beeld. Het onderzoeksteam denkt dat ook hij betrokken was bij de diefstallen en onderzoekt zijn rol verder. Hij zit vast en wordt verhoord.